Om oss

Vårt mål är att främja kvinnors väg till ett självständigt liv, fritt från våld, missbruk och psykisk ohälsa.

Athenagården är ett boende som riktar sig till kvinnor med barn, ensamstående kvinnor och gravida som är utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld, förtryck och/eller psykisk ohälsa. Hos oss får varje individ en egen kontaktperson. Vi guidar och stöttar de kvinnor och barn som lever med eller kommer behöva leva med skyddad identitet.

Athenagården erbjuder skydd, psykosocialt stöd. Vi erbjuder förutom stödsamtal med MI som grund, medberoendesamtal, praktiskt stöd i kontakt med myndigheter, sjukvård, skola/förskola samt vid behov görs riskbedömningar utifrån FREDA, SARA och PATRIARK.

Vi på Athenagården motiverar till att bryta invanda beteenden och tankemönster med fokus på eget ansvar och välbefinnande. Hos oss finns möjlighet till Yoga, meditation och skogspromenader.

Athenagården som ligger ca 2,5 timme från Stockholm är vackert beläget i ett naturskönt och fridfullt område med närhet till skog och bad.

Athenagården har personal med kvalificerad utbildning och lång erfarenhet av målgruppen samt mångårig yrkesvana av familjebehandling med tydligt barnfokus enligt BBIC.

Athenagårdens målsättning är att genom trygghet, erfaren personal och kunskap bidra till kvinnor och barns känslomässiga läkning och ge dem en förutsättning att skapa ett bättre liv över tid. Ett självständigt och självvalt liv. Fritt från våld och psykisk ohälsa.

Placeringsförfrågningar
073-344 10 98
info@athenagarden.se